Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

Kvikksølvforgiftning

- indlægget er vist 3853 gange.

Oprettet af: [ Bruger slettet ]
D. 23.02.2004 kl.20:41
Hei igjen!
Jeg fikk høre en historie om en Kristiansandsmann du var i kontakt med for en tid tilbake. Det dreide seg om kvikksølvforgiftning og mistanken lå på fisken som mannen spiste. Jeg kjenner ikke alle detaljene.
Men ble litt bekymret med tanke på at jeg spiser mye fisk selv, fra nettopp dette området(Kristiansand). Tar som tidligere nevnt høye antioksidantdoser. Vil dette eliminere eventuell kvikksølvforgiftning?
Eller vil kvikksølvet til en viss grad allikevel hope seg opp. Nå vet jeg jo heller ikke om fisken inneholder kvikksølv. Men spør bare for sikkerhets skyld.
Vennlig hilsen Lars


Besvaret af: [ Bruger slettet ]
D. 23.02.2004 kl.20:41
Fede fisk, der bliver gamle som fx tunfisk, indeholder en hel del tungmetaller. Så mange, at man fraråder gravide at spise tunfisk. Fisk indeholder også selen. Det er med til at neutralisere kviksølv. Hvis man samtidig tager 1 g vitamin C daglig, kan man efter min mening spise fisk. De indeholder bl. a. de gode Omega-3 fedtsyrerne. Finder jeg hos en patient lav selen og høj kviksølv, ordinerer jeg selen, vitamin C og pause med fisk i 2-3 mdr.
Venlig hilsen Vitamindoktor.Til toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms