Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

Galvanisme

- indlægget er vist 4105 gange.

Oprettet af: karina
D. 06.07.2004 kl.20:37
Kære Vitamindoktor,
Først tak for de nye bøger.
Efter læsning af afsnittet om oral galvanisme har jeg nogle for mig meget aktuelle spørgsmål vedrørende en ny bro som jeg fik sat ind i undermunden for godt et år siden. Den er af porcelæn med ædelt guldindlæg.
Kan denne bro i sig selv skabe en generende strøm da den som nævnt er sammensat af to forskellige materialer eller skal der for at strøm skabes altid være et modspil fra en anden tand f.eks. i dette tilfælde i overmunden?
Kan guld alene give impulser til en tands nerve?
Jeg vil ikke her beskrive mine problemer-det er en meget lang historie-men blot nævne at jeg har en stifttand af porcelæn og blandede metaller der sidder lige overbroen og at jeg er i tvivl om hvad jeg skal gøre; om jeg skal lade broen udskifte til en af rent porcelæn eller om det snarere er tanden i overmunden der skal ud, eller begge dele, i hvilket tilfælde jeg kan ende op med to porcelænsbroer, den ene over den anden.
Er vitamindoktoren i stand til at hjælpe mig med at afklare dette f.eks. ved Arno Rost metoden?
Da jeg i det hele taget er meget overfølsom også over for forskellige dentalmaterialer, bl.a. plastik og forskellige cementtyper er jeg nødt til at gå varsomt til værks og har brug for en god plan.

De venligste hilsner fra,
En "intolerant" læser.


Besvaret af: VITAMINDOKTOR
D. 27.07.2004 kl.22:25
Kære Karina
De største problemer i munden opstår når der går betændelse i en rodfyldt tand (se afsnit om tænder i bogen "Når Naturen Helbreder"). Mange tandlæger kan i dag måle tandstrøm, fx mellem en guldkrone og en stor amalgamfyldning. Her er det vigtigt at undgå forsuring så mundvandet er neutralt (se afsnit om forsuring i "Mad som Medicin og Blodtypekost"). Er man multiallergiker, kan tandlægen sende en blodprøve til laboratoriet og få testet ud de forskellige materialers betydning for dig. Under "Links" her på siden kan du finde nogle af de tandlæger der kan hjælpe dig videre. Lykke til
Venlig hilsen Vitamindoktor.Til toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms