Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

Inflammationssygdom/bindevævssygdom

- indlægget er vist 14323 gange.

Oprettet af: Lars K
D. 10.08.2004 kl.13:20
Kære vitamindoktor
Jeg er en unge mand på 28 år, bosat i Aalborg gennem de sidste seks år. For snart to år siden måtte jeg på skadestuen med et voldsomt hævet og varmt knæ, hvilket naturligvis gjorde særdeldes ondt! Her fik jeg taget div. prøver af ledvæsken, hvilket indeholdt et noget for højt infektionstal – ikke andet. Herefter blev jeg tilset af en reumatolog, som sendte mig tilbage til en ordentlig omgang antibiotika hos min praktiserende læge.

Der gik dog ikke længe før der viste sig et mønster. Først en uge med aftagelse, så en voldsom hævelse igen. Antibiotika-behandlingen blev stoppet og jeg røg til konsultation hos reumatologen igen. Vævstype HLA-B 27 blev konstateret og min behandling følgende: Lettelse af ledvæske, én gang behandling med binyrebarkhomon. Så var min diagnose klar (dvs. det var den så ikke); muligvis en form for reaktiv artrit, med udsigt til et dårligt knæ resten af mine dage. Sidste aftale var et videresend til en kirurg, som så skulle vurdere effekten af en operation. Det afviste jeg – til dels fordi jeg følte der burde være andre mulighder, til dels fordi reumatologen ikke gav det store chancer.

Efter trekvart års kamp med stærk medicin og blandet behandling i sundhedsvæsenet, følte jeg mig overladt til mig selv. Derfor startede hele turen med alternativ behandling. Symptomerne var de samme som hidtil: Cirka 7-10 dage med en ok tilstand, så hævelse i tre dage. Dvs. endnu ingen løb eller længere gåture.

I knap fire måneder blev jeg behandlet hos en lokal biopat med bl.a. vitaminer og fiskeolie. Jeg oplevede i perioder en bedre tilstand, men aldrig noget som gjorde knæet stærkere eller fik irritationen til at forsvinde.

Det sidste halve år har jeg benyttet en ret anerkendt heilpraktiker 225 km. fra Aalborg (!), som har behandlet mig med både akupunktur og homøopati. Jeg har her heller ikke følt det noget gennembrud, men han er overbevist om behandlingen effekt – jeg nok ikke helt så meget.

Det er i korte træk, hvad jeg har været igennem, ud over de mentale problemer det har givet mig. Det er frustationer over, at det pludselig er slut med over 20 års håndbold, over ikke at kunne holde en rimelig form, ikke at kunne gå længere ture. Det smitter af på humør og temperament, specielt med tilbagefald hver 7-10 dag.

Håber du, eller måske andre derude, kan gi' et råd eller et tip om kendskab til noget lignende.

Mvh. Lars


Besvaret af: VITAMINDOKTOR
D. 10.08.2004 kl.23:44
Kære Lars
Desværre er din historie ikke enestående. Du deler skæbne med flere. Bindevævssygdomme er et stigende problem og specielt din vævstype er udsat. Der er desværre ikke en skabelonløsning, da årsagerne er forskellige og således også behandlingen.
Venlig hilsen Vitamindoktor.


Besvaret af: mia79
D. 28.04.2014 kl.20:51
borrelia !Til toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms