Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

Uren hud trods blodtypediæt

- indlægget er vist 6303 gange.

Oprettet af: unni
D. 20.08.2004 kl.15:14
Hej!
Jeg har været off-on på blodtypekost i et stykke tid, og jeg har det helt klart bedst, når jeg er on! Jeg hat tidligere lidt meget af irriteret tyktarm, acne og hudkløe over hele kroppen, hvilket er blevet holdt nede eller helt har været væk ved brug af diæten. De sidste 4 uger har jeg meget aktivt overholdt diæten og i denne periode er min hud blevet meget forværret (uren, bumser, sart). Skal det tolkes som, at kroppen er ved at blive udrenset eller hvad gør jeg galt? (Jeg har aldrig overholdt diæten så slavisk som nu). Jeg kan ikke umiddelbart se nogen sammenhæng mellem udbruddene og enkelte fødevarer. Kan du anbefale noget kosttilskud? Jeg har tidligere afprøvet zink, B-vitaminer, silicium og GLA i længere perioder uden virkning. Udover diæten tager jeg Vitamun hver dag.
Hilsen Unni


Besvaret af: VITAMINDOKTOR
D. 24.08.2004 kl.21:36
Kære Unni
Hvar der din blodtype? Hvis du er i tvivl, så få den taget. Jeg møder flere som tror de har den ene blodtype, følger diæten og så viser det sig de har husket fejl! Hvis du følger den rigtige diæt, så er det ikke almindeligt at man får tilbagefald eller første-gangsforværring som homøopaterne taler om. Dog skal det tilføjes, at blodtypekosten jo ikke et universalmiddel, der løser alle problemer. Jeg har flere tilbagemeldinger på, at hudproblemer kan forbedres betragteligt ved kostjustering efter blodtype.
Venlig hilsen Vitamindoktor.


Besvaret af: unni
D. 25.08.2004 kl.08:10
Hej igen!

Jeg er blodtype AB, hvilket er blevet testet 2 gange med mange års mellemrum. Jeg er 35 år. De andre "skavanker", jeg tidligere har lidt af (irriteret tyktarm, kronisk bihulebetændelse og universel hudkløe) er alle gået i sig selv ved overholdelse af blodtypediæten. Min tendens til uren hud (ikke rigtig acne) kører lidt op og ned og går aldrig rigtig væk - tilsyneladende temmelig uanfægtet af, hvad jeg spiser. Jeg har dog haft bedring i perioder ved overholdelse af diæten. Jeg har haft rigtig acne fra 15 års alderen, som blev "behandlet" hos hudlæger, hvilket medførte en meget sart og ødelagt hud - uden at acnen rigtig forsvandt. Med tiden blev huden mere bare uren (ikke bylder), udtørret, sart og øm med periodsvise større udbrud, jeg ikke kan finde nogen årsag til i forhold til levevis eller kost. Det skal siges, at jeg før dette store udbrud, jeg har nu, holdt 1 uge sommerferie, hvor diæten slet ikke blev overholdt. Kan det tænkes, at denne uges "synd" er resultatet af mit nuværende udbrud? Hudlæger siger jo, at huden kun reagerer ca. 21-28 dage senere?

Men summa summarum har jeg siden mit første indlæg gjort noget, fordi noget måtte jeg gøre! Så jeg er startet til akkupunktur i center for traditionel kinesisk medicin (behandler er en læge fra Kina), hvor jeg yderligere får udrensende urter indvortes. Hun siger, at de har god erfaring med acne og uren hud, og behandling for dette er på WHO´s liste over, hvad akupunktur afhjælper (hvilket jeg har checket!). Umiddelbart ser det ud til at hjælpe. Men det ville være rart at vide, hvad der forårsager det, og om jeg indtager noget, der forværrer det. Ifølge min kinesiske behandler skyldes det ikke fødevarer men ubalancer i lever, galde og nyrer. Hvad synes du om det?

Hilsener fra UnniTil toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms