Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

Galdesten

- indlægget er vist 4052 gange.

Oprettet af: Højgaard
D. 31.08.2004 kl.11:11
på siden om galdesten står der at tendensen til at danne sten i galdeblæren kan skyldes fokale ændringer i tandsættet(6ér tænder i over- undermund). Er det bevist at det kan have en sammenhæng? Jeg har lige fået konstateret galdesten og har i løbet af den sidste 1½ måned også fået rodbehandlet en 6ér tand i undermunden, så sammenhængen er der - jeg vil bare gerne vide om det er videnskabligt bevist?


Besvaret af: VITAMINDOKTOR
D. 01.09.2004 kl.00:10
Kære Højgaard
Hvad forstår du ved "Videnskabeligt bevist"? Det ser for mig ud som om du er godt på vej til at være et af beviserne i denne sammenhæng. Et videnskabeligt bevis skal opfylde nogle bestemte kriterier: randomiseret, dobbelt blindt, placebokontrolleret, cross over teknik. Den type studier er der relativt få af udenfor de store medicinal-firmaer, da de er meget dyre at gennemføre. For tiden er de også genstand for kritik, da der er afsløret flere eksempler på snyd, i forsøg på at pynte på resultatet. Det er måske også forklaringen på at de "sandheder" der produceres i flere af disse studier, ikke alle har lige lang levetid. Hvis ikke der er tale om en behandling, med stor risiko for bivirkninger, vil mange være tilfreds med mindre kostbare opgørelser, til eksempel interpoleret sansynlighedsberegning.
De fleste mennesker accepterer den kendsgerning, at der er en overvejende sandsynlighed for, at det at spise mad (indtage føde) er en fornuftig disposition. Dette på trods af, at ingen endnu har leveret det videnskabelige bevis.
Måske kan det hjælpe lidt på din tvivl, at læse på side 62 i bogen "Når naturen helbreder" forlaget People's Press. Her kan du finde referencer og den historiske baggrund for teorien om tændernes betydning for sygdomsprocessen. Det kan næppe anvendes som videnskabeligt bevis, men en portion sund fornuft er ofte et godt redskab, når man befinder sig der ude hvor man er sin egen lykkes smed.
Venlig hilsen Vitamindoktor.Til toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms