Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

Anorexi

- indlægget er vist 5536 gange.

Oprettet af: MØP
D. 23.09.2004 kl.11:28
Min 14-årige niece har anorexi. Hun er "i gang" i det offentlige behandlingssystem, men vi synes, at det er meget utilfredsstillende, at holdningen der blot er, at pigen skal tvinges til at spise, og hvis dette ikke lykkes må hun indlægges. Hun har fået en diæt udleveret, som hun synes er helt uoverskuelig at følge. Hun er ekstremt fokuseret på, om der er fedt i hendes mad, og hun spiser p.t. kun frugt!

Vi savner, at man ser på den psykiske og følelsesmæssige side af sygdommen, men i høj grad også at man overhovedet ikke ser på, om et tilskud af vitaminer og/eller mineraler kunne hjælpe med at skabe balance i tingene (og i sindet), så hun kunne få lyst til at spise igen.

Jeg har læst alt, hvad jeg kunne finde om emnet i Vitaminrevolutionen. Jeg har forsynet hende med lakmus-papir, og det viste sig, at hendes morgenurin var basisk. - Jeg formoder, at dette er tegn på "at den er helt gal". - Kan der ske noget ved, at hun drikker et glas vand med natron i et par gange om dagen, også selvom hun stort set intet spiser? Kan det have bivirkninger? Vil det overhovedet hjælpe?

Jeg har også læst at zink formodes at have stor indvirkning på anorexi. Kan det være farligt at tage zinktilskud, når man stort set intet spiser? - Hvis ikke, hvor stor dosis kan man tage dagligt?

- og hvad med B6? Bivirkninger? Dosis?

Jeg håber meget at kunne få lidt gode råd med på vejen, da situationen synes ret håbløs!

På forhånd tak.
Med venlig hilsen
Mette


Besvaret af: megetmild
D. 23.09.2004 kl.14:38
Hej Mette.
Der eksisterer noget der hedder "Center for spiseforstyrrelser".
Her er deres data: www.centerforspiseforstyrrelser.dk
Telefonrådgivning Tors kl. 8.30-9.00
Åben rådgivning Tors kl 15.00-17.00
tlf. Jasmine 61 30 17 34 / Kel 61 33 17 34

Jeg kender ellers ikke noget til deres behandlingstilbud, men det er værd at undersøge.

Held og lykke
Tina.


Besvaret af: VITAMINDOKTOR
D. 03.10.2004 kl.21:16
Kære Mette
Hvis man mangler zink, kan lugt- og smagsoplevelsen ændres, så god mad lugter og smager meget dårlig. Zink er helt ufarligt, så du kan give fx 2 Bio-Zink daglig + Mega B-kompleks 4 daglig. Den psykiske side er for mange meget vigtig. En basisk urin udelukker ikke en forsuring, men denne kombination er sjælden. Hvis natron smager som opkastemiddel, er enten blandingen for koncentreret eller man er ikke forsuret. Når man får smagssansen tilbage, skal man lade sig lede af sin intuision. Ofte søger man den føde, der er rig på det man mangler. Eneste fejlkilde er sukker og sødt. Her er det oftest krom og ikke sukker kroppen mangler.
Venlig hilsen VitamindoktorTil toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms