Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

Blodtype A2

- indlægget er vist 4696 gange.

Oprettet af: kimadsen
D. 19.11.2004 kl.15:02
Blodtype A: Hvordan og hvor kan man i DK få testet om man tilhører undergruppen A2?


Besvaret af: VITAMINDOKTOR
D. 21.11.2004 kl.22:41
I blodbanken på landets sygehuse, efter henvisning fra din læge, forud for en større operation, hvor man risikerer, at du skal have blodtransfusioner. I kostsammenhæng er undergrupperne uinteressante. Her er ABO-systemet tilstrækkeligt.
Venlig hilsen Vitamindoktor


Besvaret af: kimadsen
D. 24.11.2004 kl.11:22
Det har stor betydning for ABO kosten hvis man er A2. Man skal have langt mere protein og har sværere ved at tåle kornprodukter. Desuden tåles soja ikke for godt. Noget som ellers skulle være supergodt for A. Det fremgår af D'Adamos bog Live right for your type som vist også er oversat til dansk at A2 har en anderledes kostprofil. Når man ser bort fra det i ABO kosten så er det fordi der kun er få med A2 blodtype. Faktisk færre end non secretor gruppen som jo også har stor betydning for ABO kosten. Fx er har en person med blodtype O non secretor rh neg en meget vanskelig kostprofil. - Jeg har en stærk mistanke om at min mand er A2. Heldigvis står han ikke overfor en større operation, så det jeg var interesseret i var om man kunne få en test her eller på et udenlandsk laboratorium. Familien har været på ABO kost i godt 3 år nu. Men diæten er først kommet til at virke godt efterhånden som vi har fundet ud af at nogle af os er hhv Lewis double negative og non secretor.


Besvaret af: mangorossa
D. 24.01.2005 kl.10:43
Jeg synes det lyder meget interessant med at der skulle foreligge en forskel, det er netop hvad jeg selv synes jeg har oplevet. Jeg kunne dog godt tænke mig at vide hvad "non secretor" betyder, og hvad det er?
Jeg ved kun at jeg selv er rehsus A positiv.
Jeg synes ikke at jeg selv fungerer så godt på soya.


Besvaret af: kimadsen
D. 24.01.2005 kl.21:00
Du kan låne D'Adamos bog om Lev efter din blodtype på biblioteket og læse om secretor/nonsecretor. Det er bedst at læse om det selv, men kort fortalt er der tale om en afgørende forskel i immunsystemet hvor nonsecretor har blodtype antigener på blodcellerne, men ikke i kropsvæskerne og derfor ikke kan bekæmpe intrængende pathogener fx i spyttet. Det giver problemer med stofskiftet og øget sygdomsrisiko for fx syndrom X og autoimmune sygdomme.
Min mand har fået en Lewis test i UK og var non-secretor, men er tidligere testet secretor via en test i USA -NAP. Så det er lidt indviklet og jeg tror at det er bedst at kassere det man synes virker dårligt. Jeg tror BTD har et problem hvad angår soja. Det kan være farligt med de højtpriste phytoøstrogene stoffer. Jeg er selv O, men har opdaget at man bestemt ikke skal overdosere med de opreklamerede sunde phytogener hvis man vil have det godt. Det kan direkte være risikabelt at indtage og jeg har mistanke om at det kan være årsag til at der nu fødes så mange drenge med testikelfejl. Læs her, hvis du læser engelsk, om hvilke risici der er ved at spise soja:
http://www.endo-resolved.com/soy.html
Jeg har selv været på BTD siden sept. 2001.


Besvaret af: thordahl
D. 28.01.2005 kl.23:16
prøv din lægeTil toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms