Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

Søvnløshed

- indlægget er vist 4186 gange.

Oprettet af: Yngve Helene
D. 23.01.2005 kl.11:11
Jeg lider i perioder af søvnløshed, og vågner alt for let, når jeg sover i samme rum som andre. Har svært ved indsovningsfasen... Nu skal jeg ud og vandre til foråret. Skal gå fra DK til Santiago i Nordspanien. Ca. 6-7000 km. Jeg har før vandret i lange perioder, men det er rimelig hårdt, da jeg næsten ikke sover. Jeg har hørt at melatonin skulle afhjælpe indsovningsfasen. Er der nogen der kender noget til det? Ligeledes har jeg hørt, at man ikke må få lys, mens man tager det, da virkningen så aftager? Nu er det sådan, at jeg skal lade vandet i hvert fald en gang om natten, og når man så befinder sig på et refugium, og man ikke kender stedet, så er jeg jo i et dilemma og plejer at bruge lygte. Og har så hørt, at GRØNT lys ikke skader virkningen... er der noget om snakken?
Venlig hilsen Helene


Besvaret af: orlando
D. 09.02.2005 kl.17:06
hej Helene

du lider af søvnløshed. Det kender jeg udmærket godt. Og den slags kan være aldeles indviklet at komme ud af. Jeg har lyst til at sige, at alle vores lidelser er psykosomatisk.
Men vi vil gerne anskue vores skavanker og lidelser som var de fysiske. Og jeg har i 13 år ikke sovet godt om natten. Men det er en større historie.
På et tidspunkt finder jeg vel ud af, hvordan jeg kan sove som jeg gjorde en gang eller i al fald har gjort før i mit liv, for jeg kender udmærket godt det, at man ikke kan sove i rum, hvor der sover andre. Den svaghed har jeg haft lige fra barnsben.
Jeg tror jeg vil fundere over problemet og vende tilbage til det, hvis jeg finder nogle guldkorn.
Det kunne jo være, at din rejse ikke er det vigtigste for dig, hvis du spurgte din krop.
Imens du kæmper med dit problem, så find ud af, om du drømmer og skriv gerne drømmene ned. For mig er mine drømme min eneste trøst og et bevis på, at jeg dog får sovet.
hilsen
Orlando


Besvaret af: orlando
D. 09.02.2005 kl.17:08
forresten:
er du vegetar?
Din kost kan spille en væsentlig rolle for din indsovningsevne.
Her er der noget at hente hos D`adamo
hilsen
orlando


Besvaret af: VITAMINDOKTOR
D. 13.02.2005 kl.23:58
Kære Helene
Hvis vi alle var lige træt i vore muskler som i vort hoved, når vi går i seng, så var der formentlig færre mennesker med søvnproblemer. Der skal være en balance mellem fysisk og psykisk træthed. Hjælper dette ikke nok, gælder det om at bremse tankerne, der suser rundt i hovedet som abekatter i træerne. Det gamle råd om at tælle får kan have en effekt her.
Melatonin er et uskadeligt stor kroppen selv producerer for at signalere om der er nat eller dag. Kraftig lyspåvirkning kan stoppe produktionen og afbryde søvnen. En svagere lyskilde (lommelygte) vil være en god løsning. Det forhandles som kosttilskud i USA. Din læge kan skrive dig en recept til Glostrup Apotek.
I store doser virker det som et vitamin (antioxidant).
Venlig hilsen Vitamindoktor


Besvaret af: Yngve Helene
D. 14.02.2005 kl.09:12
Kære vitamindoktor.

Tak for svar. Jeg er gået i gang med melatonin, fordi jeg har hørt ,at det tar' lidt tid, før der kommer orden i det biologiske ur. Og jeg skal rejse d. 1 april, så jeg vil lige se om det har en god virkning på mig, inden jeg evt. tager dem med mig på rejsen.

Det er sandt, at der er gang i tankerne ,når jeg skal sove, men det er i hvert fald ikke fordi mine muskler, ikke er trætte. Tænk sig! jeg vandrede i en måned i bjergene mellem 7-10 timer hver dag, og min krop var segnefærdig, men jeg kunne alligevel ikke sove. Meget mystisk! Ligeledes gik min mave helt i stå, (den fungerer ellers fint) Det er da helt utroligt ,fordi jeg bevægede mig så meget. Ovenikøbet med tung rygsæk.
Nå men vi mennesker er jo så forskellige...
Tak for en god hjemmeside med meget gode oplysninger.
Venlig hilsen Helene.


Besvaret af: VITAMINDOKTOR
D. 14.02.2005 kl.16:06
Det du skriver om din mave giver mig mistanke om diætfejl. Husk i hovedsagen at spise blodtypekost til daglig. Så burde du kunne undgå forstoppelse.
Tak for din ros.
VitamindoktorTil toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms