Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

Overflatenerver i et fortann

- indlægget er vist 3418 gange.

Oprettet af: christoph.c
D. 25.01.2005 kl.17:00
Hei :-)

Mitt problem er overflatenerver i et fortann (innsiden ved spissen i et fortann) som jeg fikk ved en uforsiktig fjerning av tannsten av et tannlegestudent i tannlegehøyskolen i Oslo. (Jeg har en privat tannlege, men ble send dit siden jeg hadde problemer med blødning fra tannkjøtet). Problemet oppstod når studenten fjernet tannsten og jeg fikk plutselig et smertefull stikk. Jeg trodde at det vil fprsvinne med tid, med det gjorde det ikke. Tannlegen min foreslå rotfylling av fortanna, men jeg ville ikke siden det kan oppstå komplikasjoner med fotfylling i ettertid (fortanna kan bli svakare og den mister den hvite fargen). Tannlegen min prøvde å legge komposit på stedet hvor nerven "stikker ut" men dette var bare en reversibel reaksjon, dvs når kompositen ble slitt, kom problemet tilbake. Spesielt når jeg spiste noe varmt, kjente jeg at nerven var der. Senere har han prøvd å trekke nerven tilbake, ved å borre et lite hull på innsiden av fortanna og legge på noe medikament på stedet hvor nerven finnes. Nerven trakk seg noe tilbake, fortanna har fått litt av en gulfarge. Jeg har noe mindre smerte, .. men den fortsatt er der.

Spørsmålet mitt er: Hvordan takler man slike problemer ?. Er rotfylling det eneste løsningen på dette problemet ? Vil dette slike overflatenerver forsvinne med tid ? Kan dette føre til bettenelse av fortannen ? Hvilke komplikasjoner oppstar ved rotfylling av fortenner ?


Med vennlig hilsen Paul


Besvaret af: VITAMINDOKTOR
D. 13.02.2005 kl.23:26
Her ville det være af interesse, at vide om du har en forsuring, der gør spyttet surt og sænker din smertetærskel. Der kan også være involveret andre ting som fx oral galvanisme og en uheldig kombination af forskellige tandfyldningsmaterialer. I min nye bog "Når naturen helbreder" kan du læse en del om dette. Der er også et skema over de forskellige tænder og deres virkefeldt som "støjsendere".
Venlig hilsen VitamindoktorTil toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms