Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

kartofler og blodtype A

- indlægget er vist 4913 gange.

Oprettet af: britta e
D. 02.04.2005 kl.13:51
Jeg lider af svær knogleskørhed og forskellige madopskrifter mod osteoporose har mange kartofler i retterne for at holde en god syre/basebalance. Samtidig er jeg blodtype A og spiser herefter. Hvis jeg ikke reagerer mod kartofler, kan jeg så bare spise dem? Er det bedre at de er bagte end kogte i forhold til blodtypekosten? Jeg har læst et sted at bagte kartofler optages meget bedre i kroppen end kogte.

Venlig hilsen
Britta


Besvaret af: VITAMINDOKTOR
D. 09.04.2005 kl.21:09
Gå ind under punktet "Lidelser/symptomer" og slå op under "Syreproblemer".
Venlig hilsen Vitamindoktor


Besvaret af: Kirsten sk
D. 24.04.2005 kl.12:47
Jeg undrer mig over svaret til Britta e. Hun spørger, om det er i orden at spise kartofler, selv om hun er blodtype A, og hun bliver henvist til et link om syrebalance. Det var jo ikke det, hun ville vide, hvis jeg har forstået det rigtigt.

Desuden har jeg et par spørgsmål for mit eget vedkommende. I "Lav mad efter din blodtype" er der en glimrende liste over forskellige madvarer. Men blandt frugten savner jeg noget så "nordisk" som hyben, rønnebær og tyttebær. Jeg er blodtype A og har altid holdt meget af hybensuppe og -marmelade samt tyttebærsyltetøj.

Det burde vel så være i orden, da jeg kan se af listen, at der er god overensstemmelse mellem de ting, jeg bedst kan lide, og de ting, jeg skulle tåle bedst. Men der er dog et par undtagelser (f.eks. kan jeg godt lide bananer og kartofler), så jeg vil gerne vide besked, hvis det er muligt.

Med venlig hilsen
Kirsten sk


Besvaret af: VITAMINDOKTOR
D. 24.04.2005 kl.21:18
Jeg kan godt forstå din undren. Jeg henviser til et afsnit, der ikke er tilgængeligt endnu. I VIP-afsnittet er syre/basen relateret til blodtyperne, men tekniske problemer gør at det ikke er tilgængeligt endnu.
Kartofler ligger tungt i maven hos blodtype 0, men blodtype A skal heller ikke spise kartofler for ofte, specielt hvis man vejer for meget eller har lidt væske i kroppen (hvis vægten svinger morgen og aften).
Marmelade indeholder meget sukker. Når det nu bliver sommer, så rør bærene med så lidt sukker som muligt og uden opvarmning.
Det er en god idé og mærke efter hvad der sker i kroppen når vi spiser det ene eller det andet. Ofte kommer reaktionen efter nogen tid med daglig provokation.
VitamindoktorTil toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms