Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

Antioksidanter og cancer

- indlægget er vist 5427 gange.

Oprettet af: Jan
D. 12.05.2005 kl.21:56
På en norsk helseside står det følgende: Det er kjent at noen typer naturmedisiner kan ha uheldige virkninger i kombinasjon med kreftbehandling. Blant annet kan inntak av johannesurt og antioksidanter redusere effekten av cellegiftbehandling.

Opplever også at folk jeg kjenner bli advart mot å ta antioksidanter før og i forbindelse med kreftbehandling, både kjemoterapi og stråling.
Er det mulig å si hva som er riktig her?


Besvaret af: VITAMINDOKTOR
D. 13.05.2005 kl.21:13
Dette er et vigtigt spørgsmål, hvor forvirringen er stor, ikke mindst i skolemedicinske kredse. Efterhånden har vi fin dokumentation på følgende holdning:

Vitamin C i doser til diaregrænsen x 6 dgl. (eller intravenøst >50 g) øger effekten af stråler og kemo.
Vitamin E i tabletform, (men kun den vandopløselige) ligeså. Man har ikke kunnet se nogen effekt af den fedtopløselige, formentlig fordi det tager minimum 200 dage, at opnå et terapeutisk niveau.
Selen øgen modstandskraften mod kræft, men det er i øjeblikken lidt tvivl om det kan hæmme effekten af nogle kemoterapeutika, hvorfor jeg tilråder pause i den periode man får behandling med stråler og kemo. Jeg fraråder også tilskud af zink og jern, da dette er vækstfaktorer, som kroppen selv gemmer væk (jern) eller udskiller (zink) når den prøver at tage kampen op mod kræft. Der er mistanke om, at nogle kræfttyper nyder godt af tilskud af omega-6 fedtsyrer, hvorfor jeg tilråder kun fiskeolie (omega 3) eller den stærkere muslingeolie fra New Zealand, indtil dette er afklaret.
Multivitaminer med små doser af mange forskellige råstoffer frarådes også af enkelte forskere, da antioxidanter i meget SMÅ doser ikke skader kræftcellerne effektivt nok.
Venlig hilsen Vitamindoktor


Besvaret af: Jan
D. 19.05.2005 kl.15:47
Takk for greit svar. Hva ligger det i de 2 siste linjer? Er det uheldig å ta antioksidanter hvis man tar lite?


Besvaret af: VITAMINDOKTOR
D. 04.06.2005 kl.11:38
Tak for din henvendelse. Debatforum er nu et samtaleforum. Fra den 7.6.2005 bliver der en mulighed for, via et VIP-medlemskab (kr.300), at bestille online konsultationer via mail eller via telefon. Her bliver der også mulighed for, via den nye VIP-brevkasse, at Vitamindoktor kan besvare personlige spørgsmål anonymt. Eventuel konsultation på Vejle-klinikken kan aftales på tlf. 75 72 60 90 (pris kr. 800). Som VIP-medlem får du også adgang flere af kapitlerne i mine tre nye bøger. Omlægningen skyldes den hetz offentlige myndigheder kører på hjemmesider, der tilbyder vejledning i egenomsorg (bødeudlæg mod radiodoktoren og flere andre).
Venlig hilsen VitamindoktorTil toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms