Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

Rundet de 70 år godt og vel og med invaliderende smerter efter knoglesammenfald - efter ordineret prednisolonbehandling

- indlægget er vist 10497 gange.

Oprettet af: Lis
D. 26.06.2005 kl.13:03
Kære Flytlie

Du skriver "Knogleskørhed er slutstadiet ved en kronisk forsuring". Jeg er ret overbevist om, at en forholdsvis rørig og "ungdommelig" pårørende til mig har været fejlbehandlet med prednisolon for muskelgigt og - omend måske disponeret for knogleskørhed - som følge af prednisolonbehandlingen har fået et kraftigt knoglesammenfald, som fra den ene dag til den anden tvang cyklen udskiftet med en rollator. Min pårørende henvendte sig i sin tid til sin læge pga. almen sløj og ondt i kroppen, men mente i øvrigt ikke selv, at der har været tale om polymyalgi. Nu siger det så sig selv, at der opstår smerter, når ribbenene ligger og gnider på hofteskålen pga. et kraftigt sammenfald.

Problemet var, at min pårørende ikke ønskede prednisolon, men blev på bestemt vis anmodet om at tage medicinen, fordi ellers kunne muskelgigten få fatale følger, blev det oplyst af lægen. Efter min mening viste det sig, at medicinen gav fatale bivirkninger i stedet for. Den blev givet i store doser i over et år (50mg, 25mg, 15mg og ikke under 5mg). Der blev ikke rådet til hverken ekstra D-vitamin eller kalk og der blev ikke foretaget en eneste røntgen eller scanning i perioden indtil sammenfaldet skete. Dette er efter min mening ikke en ansvarlig behandling at give. Den pågældende læge mener i øvrigt: "Kosttilskud kan være godt mod meget, men ikke mod sygdom".


Nu er det så således, at jeg har været opmærksom på din side her og dine bøger i øvrigt over en tid og har derved tænkt: Kan en kraftig forsuring ses via en høj blodprøveværdi (såkaldlt SR-værdi))?

Jeg er oplyst om, at lægen ved en sådan værdi (inkl. klager over smerter omkring skulder-/hofteled), normalt vil kunne gå ud fra, at der er tale om muskelgigt. Det skete i nærværende tilfælde, og jeg mener at kunne læse mig frem til på denne hjemmeside, at årsagen lige så godt kunne have været en forsuring - og så skulle der have været sat ind med helt andre helbredende midler via kost og tilskud.

Jeg ved, at min pårørende indtager en multivitamintablet (Nycoplus Multi) samt Pikasol fiskeolie, hvidløgskapsler (Neolic) hver dag og efter sammenfaldet er der fra reumatologisk side også givet råd om at indtage, UNI-kalk (senior) og FOSAMAX. Min pårørende har tillige tendens til for højt blodtryk, hvilket der vel også skal tages højde for, når man råder til indtagelse af diverse vitaminer, mineraler og kosttilskud.

Desuden ved jeg, at min pårørende er rådet til indtagelse af mælkeprodukter, hvilket du ikke er den store fortaler for. Jeg læste i "Ude og Hjemme" nr. 25, at Jerk W. Langer udtaler under overskriften "Hjælp til selvhjælp": "Mælk slanker og helbreder". Han henviser til nye amerikanske kostråd, der anbefaler 3 glas fedtfattig mælk om dagen, især for at kunne få kalium nok, som igen sænker blodtrykket. Desuden oplyser han, at mælk er god kilde til aminosyrer, vitaminer og mineraler. Han oplyser tillige, at denne ny viden er i modstrid med opfattelsen i alternative kredse. Så jeg tænker umiddelbart, at hvis vi bliver lidt forvirrede af og til, så er det vel også forståeligt.

Problemet er nu, at udover de store fysiske smerter, så har situationen været årsag til fald i livskvaliteten, og det er svært at være vidne til. Derfor spørger jeg nu, om der i denne beskrevne situation er hjælp at hente hos dig - fx hvis problemet er opstået pga. forsuring? Ligeså tænker jeg, at hvis smerterne ikke kan forsvinde (og vi taler her om, at der skal indtages morfintablet, hvis der skal gås ærinder), så har du måske gode råd til, hvordan man håndterer smerterne? Motion er godt, men hvis det suger al energi og til og med gør ondt at motionere, så er der tale om en ond cirkel.

Til sidst vil jeg sige til debattøren under overskriften "Knogleskørhed", som har en 80-åringe som pårørende og som fik et svar fra dig, at der ikke er så meget at gøre i den alder: Prøv at kontakte OSTEOPOROSEFORENINGEN!

De venligste hilsner
Lis


Besvaret af: VITAMINDOKTOR
D. 26.06.2005 kl.15:54
Kære Lis
Tak for din henvendelse. Du har nu, via denne hjemmeside (www.vitamindoktor.com) og et VIP-medlemskab (kr.300), mulighed for at bestille online konsultationer via mail eller via telefon. Her bliver der også mulighed for, via den nye VIP-brevkasse, anonymt at få svar på spørgsmål vedr. sundhed. Som VIP-medlem får du også adgang til flere af kapitlerne i mine tre nye bøger.
Denne omlægningen skyldes den hetz offentlige myndigheder kører på hjemmesider, der tilbyder vejledning i egenomsorg (fx bødeforlæg til radiodoktoren og flere andre).
Eventuel konsultation på Vejle-klinikken kan aftales på tlf. 75 72 60 90 (pris kr. 800).
Venlig hilsen K. Flytlie, læge.
Vitamindoktor®Til toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms