Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

Rotfylling av tenner.

- indlægget er vist 4315 gange.

Oprettet af: [ Bruger slettet ]
D. 23.02.2004 kl.19:52
Var hos tannlegen og fikk rotfyllt en tann i dag. Jeg ga klar beskjed om dette ikke skulle gjøres, men tannlegensa at det iike var farlig. Har hørt om en del ting som kan skje etter en rotfylling. Er det lurt å rotfylle en tann? Hva skal jeg gjøre ?? Hvilke komplikasoner kan oppstå? Er det noe farlige ingredienser i ddenne rotfyllingen som td. er kreftfremkallende, eller kan forårsake andre diverse sykdommer. Er selv veldig skeptisk til dette med rotfylling. Det hadde vært kjempefint om du kunne gi meg noen tips i dette tilfellet. og kanskje henvising til dokumentasjon på dette området. På forhand takk foor hjelpen. MVH Frank Olav


Besvaret af: [ Bruger slettet ]
D. 23.02.2004 kl.19:52
Kære Frank Olav.
Når vi er unge og friske har vi som regel et overskud af sundhed til at klare diverse belastninger, som fx en rodfyldt tand. Det er klogt at få en rodfyldt tand kontrolleret med røntgen ca. hvert 2. år. Hvis der kommer betændelse ved rodspidsen bliver den en stor belastning for sundheden. Så skal den trækkes og kæbebenet renses for betændelse. De fleste tandlæger er klar over at det er usundt at gå rundt med en betændelse i flere år, men det er klogt selv at sørge for at tanden holdes under observation. Du kan læse mere om dette emnet i min bog "Vitaminrevolutionen."
VitaminDoktor.


Besvaret af: [ Bruger slettet ]
D. 23.02.2004 kl.19:52
Hei Knut. Hvis du som voksen mann har fått beskjed om at du måtte rotfylle, har du da heller valgt å trekke tannen?
Mvh Audun.


Besvaret af: [ Bruger slettet ]
D. 23.02.2004 kl.19:52
Ja, hvis det var på grund af en betændelse ved rodspidsen. Ellers haster det ikke med at få tanden ud. De fleste har overskud af sundhed nok til at tåle den ekstra belastning. Kommer der kommer tegn på betændelse på et senere tidspunkt, så anbefaler jeg at få tanden trukket.
VitaminDoktor.


Besvaret af: [ Bruger slettet ]
D. 23.02.2004 kl.19:52
Har nettop vært hos spesialist for å få fjernet betennelse i rotspissene på en rotfylttann. Denne har vært rotfylt i 5 år og ble plutselig betent. Måtte borre igjennom krone og det ble "staket" opp i rotkanalene. Har nettop spist pencilin og tannen har roet seg etter mye smerter og hevelse. Skal tilbake til spesialist for å få rotfylt tannen ordentelig igjen.

Så at du anbefalte å trekke tannen når det er betente rotspisser, er det noe jeg burde gjøre hvis betennelsen blusser opp igjen?

Mvh
Camilla

PS!! Vil bare også nevne at jeg har hatt kronisk irriterte slimhinner i øyene i 4-5 år (øyelegen kunne ikke finne ut hvorfor) og dette har faktisk bedret seg etter tannverken begynte! Iflg din bok er det rett tann i overkjeven som har med øyne å gjøre.


Besvaret af: [ Bruger slettet ]
D. 23.02.2004 kl.19:53
Betændelse ved rodspidsen af en rodfyldt tand er en alvorlig sag (se afsnittet og tænder som årsag til sygdom i min bog "Vitaminrevolutionen").
Venlig hilsen VitaminDoktor.Til toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms